“Kinder- en Jongerenwerk laten zich in coronatijd van hun beste kant zien”

Een kort bericht van BVjong voorzitter Mohamed Amessas

2020 en 2021 zijn bijzondere jaren, niet alleen voor kinder- en jongerenwerkers, maar voor iedereen. We bevinden ons middenin de corona-crisis. De wereld staat op z’n kop. Tegelijkertijd is de veerkracht onder de kinder- en jongerenwerkers duidelijk zichtbaar. Mooie en creatieve online initiatieven en samenwerkingsverbanden schieten als paddenstoelen uit de grond. Kort gezegd, het kinder- en jongerenwerk heeft zich in coronatijd van zijn goede kant laten zien, zich kunnen positioneren en het belang van een goed kinder- en jongerenwerk onderstreept.

Zo hebben we onder andere in het afgelopen jaar de aandacht van landelijke media getrokken met onze #NOSHANK en #Nogffvolhouden campagnes en organiseren we regelmatig videosessies om digitaal samen te komen en te leren. Daar zijn wij trots op! Vanuit BVjong ondersteunen we in samenwerking met verschillende organisaties de kinder- en jongerenwerkers om te blijven bij te dragen aan de gezondheid, participatie en vitaliteit van de jeugd.

Help mee en word lid!

BVjong wil een stevige vereniging voor kinder- en jongerenwerk in Nederland zijn. Onderstreep je deze ambitie? Dan weet je waarschijnlijk ook hoe belangrijk het is om lid te worden van BVjong en/of zelfs actief mee te participeren. Met jouw steun kunnen we onze ambities realiseren!

Tot slot, en als allerbelangrijkste, wens ik jullie (mede namens ons gehele bestuur) een goede gezondheid in deze moeilijke periode en de realisatie van een nog sterker en zichtbaarder kinder- en jongerenwerk.

Mohamed Amessas

Voorzitter BVjong

De veerkracht onder de kinder- en jongerenwerkers is in coronatijd duidelijk zichtbaar.