Videosessie: “Jongerenwerk, sterk in coronatijd. Ook sterk na coronatijd?”

Wanneer: Donderdag 18 maart 2021 – 11.00 uur -12.15 uur.
Aanmelden: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies

Een jaar geleden stond het jongerenwerk voor plotselinge grote veranderingen door de impact van Covid-19. En dat is heel goed opgepakt.  Spontaan ontstonden landelijk appgroepen. En vervolgens kwamen de videosessies van BVjong/1sociaal domein.  Veel informatie wordt er sinds uitgewisseld over online jongerenwerk, over subsidiemogelijkheden, over omgaan met jongeren en corona en er werden campagnes zoals NoShank en recent #Nogffvolhouden ontwikkeld.Het jongerenwerk heeft zich het laatste jaar van zijn goede kant laten zien; en staat daardoor steeds meer en positief op de kaart  en in de media?

In deze videosessie staan we stil bij een jaar corona en jongerenwerk.  Wat heeft het opgeleverd voor jou als jongerenwerker? Maar willen we in deze videosessie ook verder kijken. Als de pandemie straks over is, neemt de aandacht voor ons werk dan ook weer af omdat de urgentie weg is? Hoe houden we aandacht voor het jongerenwerk vast . Hoe blijven we als jongerenwerkers ons vak versterken. En hoe bouwen aan  BVjong als een stevige organisatie voor het kinder- en jongerenwerk ?

Een interactieve videosessie, waar we jullie mening en inzichten vragen!

Agenda:

  • Korte inleiding: 1 jaar corona en jongerenwerk door Niko de Groot (BVjong)
  • Instructie over de tool Miro – interactief brainstormen met elkaar – Bianca Boender – ST. You!ng
  • Breakoutroom (deel 1) – Wat heeft – tot op heden – corona opgeleverd voor jou als jongerenwerker?
  • Terugkoppeling
  • Breakoutroom (deel 2) – Hoe wilt jij ons mooie vak van jongerenwerker verder versterken? Wat is daarvoor nodig? Hoe worden we samen sterker als jongerenwerkers
  • Afronding en conclusies

Kortom een echte interactieve videosessie, waar we graag jouw mening willen horen!

Geef je dan ook snel op via: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies