Gratis videosessie: Presentatie onderzoek kinderwerk anno 2021

Tijdstip: 18 februari 11:00 uur (tot 12:00 uur)

Aanmelden: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies

In 2020 heeft NJI een onderzoek gedaan naar de zaken van het kinderwerk. Het onderzoek geeft inzicht in de rol en positie van het kinderwerk. Het laat de betekenis van het kinderwerk zien, juist in Coronatijden. Het onderzoek biedt handvatten om de kracht van het kinderwerk beter te benutten. Met behulp van de reacties van 228 kinderwerkers uit 82 gemeenten en de ervaringsverhalen van kinderwerkers gaan we verder aan de slag. En we bekijken hoe we het onderzoek kunnen gebruiken om de preventieve rol van ons werk lokaal te versterken. Daar liggen de uitdagingen! Na afloop van de videosessie is het onderzoek en de infographic beschikbaar!

Het programma van deze belangrijke videomeeting: 

1. Een presentatie van Mike Loef (NJi) met de belangrijkste conclusies én van de mooie infographic kinderwerk 2021 die hiervan gemaakt is.

2. Vervolgens 3 presentaties vanuit Den Haag; Deventer en Almere onder het motto; “Kinderwerk als belangrijke partner in de samenwerking met school, opvang, wijkagent; sociale wijkteam en gemeente, etc. Dat moeten we nog meer uitstralen”.

3. In de breakout-groepen staat de vraag centraal; “Hoe versterk je het kinderwerk, in de relatie met de partners in de wijk? ” 

4 Gezamenlijke afronding en verdere afspraken over het benutten van het onderzoek om de positionering van het kinderwerk te versterken  

Aanmelden voor deze videosessie : https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies