Campagne #jonggestemd

Maak gebruik van je stem!

Wanneer: Donderdag 20 januari 11:00 uur tot 12:00 uur

Aanmelden: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies

Doel van de campagne

#jonggestemd is een nieuwe campagne gericht op jongeren met het oog op de lokale gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Samen met zoveel mogelijk kinder- en jongerenwerkers willen we aandacht genereren van kinderen jongeren in hun lokale gemeentepolitiek. En om jongeren zo veel als mogelijk ze te bewegen om te gaan stemmen. In deze campagne richten we ons op alle jongeren en specifiek op de minder mondige jongere.

De oproep: #jonggestemd, zorg dat kinderen en jongeren laat je stem horen, gaat ook over de belangrijke onderwerpen waar jongeren in de lokale gemeenten tegen aan lopen. De campagne is gericht op de kinderen en jongeren en om hun een stem te geven(en ondersteuning daarbij vankinder- en jongerenwerker daarbij). Dus doe mee met de campagne. De campagne wordt mede ondersteund door het ministerie van BZK.

Voor deze campagne komt per 1 februari een toolbox te downloaden van de website www.bvjong.nl bestaande uit:

  • korte video’s en tracks om verder te verspreiden.
  • Voorbeeld online programma’s/activiteiten om te gebruiken in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen
  • Een 6 tal thema-kaarten, met informatie en suggesties te gebruiken over onderwerpen wonen, mentale gezondheid; duurzaamheid; jeugdparticipatie en wensen in de vrije tijd voor jongeren.

Videosessie 20 januari

In deze videosessie vertellen we meer over de campagne “jonggestemd. Zo komt voor deze campagne en waar de  toolbox bestaande o.a uit korte video’s en tracks en infoprogramma te downloaden is  om verder te verspreiden. En diverse tools om jouw jongeren bewust te maken van hun stem (recht)

Programma videosessie

11.00 opening
11.05  interview Steun Steenke, bestuurslid Nationale jeugdraad en lid jongerenadvies Almere over belang jongerenraden in gemeenten en belang voor kinderen en jongeren om hun stem te laten horen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
11.15 uur:  online discussie: Hoe kunnen kinder- en jongerenwerkers de komende gemeenteraadsverkiezingen inzetten voor de stem van de jeugd en jongeren in hun gemeente.
11.25: Vervolg-discussie in breakout-rooms
11.50: Weer centraal:  Uitleg over de toolbox #jonggestemd (met de verschillende producten voor gebruik in de eigen gemeente)
12.00 uur  afronding

Meer informatie:

Kick-off videosessie van de campagne is tijdens de videosessie op 20 januari. Aanmelden kan via: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies

Word lid van BVJONG!

Nog geen lid van BVjong? Geen probleem, deze sessie is volledig vrij toegankelijk. Of; word nu lid van BVjong! Voor slechts 30 euro per jaar ben je al lid en kunnen we samen werken aan het versterken van het kinder- en jongerenwerk.

BVjong Logo