Campagne #jonggestemd van start!

Maak gebruik van je stem.

De campagne #jonggestemd is vanaf 1 februari 2022 officieel van start. Met deze campagne willen we jongeren motiveren en activeren om van zich te laten horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Samen met zoveel mogelijk kinder- en jongerenwerkers willen we aandacht genereren van kinderen jongeren in hun lokale gemeentepolitiek. In deze campagne richten we ons op alle jongeren en specifiek op de minder mondige jongere.

De oproep: #jonggestemd gaat ook over de belangrijke onderwerpen waar jongeren in de lokale gemeenten tegen aan lopen. De campagne is gericht op de kinderen en jongeren en om hun een stem te geven(en ondersteuning daarbij vankinder- en jongerenwerker daarbij). Dus doe mee met de campagne. De campagne wordt mede ondersteund door het ministerie van BZK.

Voor deze campagne is per 1 februari een toolbox te downloaden bestaande uit:

  • korte video’s en tracks om verder te verspreiden.
  • Voorbeeld online programma’s/activiteiten om te gebruiken in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen
  • Een 6 tal thema-kaarten, met informatie en suggesties te gebruiken over onderwerpen wonen, mentale gezondheid; duurzaamheid; jeugdparticipatie en wensen in de vrije tijd voor jongeren.

Meer informatie:

Voor meer informatie kijk op de speciale campagne pagina van de campagne #jonggestemd.

Word lid van BVJONG!

Nog geen lid van BVjong? Geen probleem, deze sessie is volledig vrij toegankelijk. Of; word nu lid van BVjong! Voor slechts 30 euro per jaar ben je al lid en kunnen we samen werken aan het versterken van het kinder- en jongerenwerk.

BVjong Logo