Boeiend gesprek jongerenwerkers met minister Hugo de Jonge over desinformatie en gevolgen corona voor jongeren

Woensdag 1 december j.l. was er een boeiend videomeeting met kinder- en jongerenwerkers én Hugo de Jonge (demissionair) minister van VWS.  De aanleiding was de impact van corona op jongeren. Over de gevolgen van het coronabeleid op jongeren, over redenen waarom jongeren zich  wel/niet laten vaccinneren bij jongeren; over mis-/des- informatie, over wantrouwen bij jongeren door de coronamaatregelen.  Ook gingen ze samen op zoek naar oplossingen hoe zowel de overheid én de kinder- en jongerenwerkers in verbinding en gesprek blijven met jongeren.  Deze videomeeting was georganiseerd door BVjong i.s.m het ministerie VWS.

De videomeeting vond plaats in een studiosetting. Onder de gedreven leiding van Bianca Boender (Youn!g/voorzitter BVjong) gingen de jongerenwerkers Younes el Mghari en Diedeke Brouwer ( beiden SJJMH Lansingerlant); Jerrol Lashley ( Netwerk, Hoorn) en Mario Delogu (Alifa, Enschede) in gesprek met minister De Hugo de Jonge. Ook aanwezig was onderzoeker  Prof. Jan-Willem van Prooijen, gedragsdeskundige, die vanuit zijn expertise een aantal zaken over desinformatie duidde. Een boeiend gesprek, helaas tekort door de drukke agenda van de minister. Conclusie: Er valt nog veel meer te bespreken met de minister over de effecten van het coronabeleid op jongeren en de belangrijke rol van het kinder- en jongerenwerk hierbijbij. Misschien een volgende keer.

Naar aanleiding van deze videosessie delen we jullie meer informatie over desinformatie: Handreiking desinformatie in coronatijd (voor zorgprofessionals) | Brochure | Rijksoverheid.nl    en de fakenieuws-checklist : https://you-ng.nl/blog/nepnieuws-en-coronacomplotten-wat-is-het-en-hoe-ga-je-ermee-om/

Wil je de videomeeting terugkijken: een korte impressie krijg je via deze link: Dialoogsessie Corona & Jongerenwerkers (vimeo.com)

De gehele opname terugkijken (ca. 1 uur) kan ook via deze link: Dialoogsessie Corona & Jongerenwerkers on Vimeo

Voorvertoning van afbeelding