Kinderwerk: De onmisbare voorloper van het jongerenwerk

Een ‘Shout Out’ naar het Kinderwerk!

Bianca Boender (voorzitter BVjong en You!nG) en Saskia Nout (bestuurslid BVjong en werkzaam voor St. Rijnstad) vinden dat er meer aandacht moet zijn voor ondersteuning in het gezond en veilig opgroeien van kinderen in onze maatschappij. Daarom maken ze zich hard voor goed en stevig kinderwerk in Nederland. Zij doen met de publicatie van het paper ‘Kinderwerk: De onmisbare voorloper van het jongerenwerk’ een letterlijke en figuurlijke ‘Shout Out’ naar het vak kinderwerk.

“Kinderwerkers werken domeinoverstijgend vanuit de positie van het kind. Ze richten zich op de pedagogische opdracht. […] Tijdens aansprekende activiteiten die kinderwerkers organiseren, leren of verbeteren kinderen spelenderwijs hun competenties en vaardigheden.” aldus Bianca en Saskia.

De twee auteurs zien dat er landelijk veel aandacht is voor ‘preventie met gezag’ en er steeds meer focus is op jongerenwerk. Er worden veel bijeenkomsten georganiseerd om jongeren die dreigen af te geleiden zo jong mogelijk te helpen: “Dat is goed en noodzakelijk, maar gaat vaak over jongeren vanaf 12 jaar oud”. Bianca en Saskia pleiten voor meer aandacht voor kinderen: “Als je ze zo jong mogelijk wilt helpen, moet je zo jong mogelijk insteken. En wel op de leeftijd waar kinderen het meeste beïnvloedbaar zijn.”

Het paper ‘Kinderwerk: De onmisbare voorloper van het jongerenwerk’ kan je hier downloaden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.