We gaan weer internationaal! Project Magic Wand te Zagreb

Een moeilijke afweging; Kan BVjong begin juni wel de drie jongerenwerkers  naar de internationale meeting in Labin, Kroatië sturen? Kroatië staat immers nog op code oranje, dus alleen essentiële reizen zijn mogelijk. Na veel overleg werd de vlucht geboekt. Op 1 juni was het zover en konden Nicole van Vonno, Jerrol lashley en Christiaan Verschoor, na een verplichte PCR-test, op weg naar Zagreb. Vandaar werd de route vervolgd met de auto, op naar Labin.

Project Magic Wand

Een internationaal handboek voor ambulant jongerenwerkers en straathoekwerkers

In Labin werd van 3 t/m 5 juni een internationale meeting gehouden van het project Magic Wand. Magic Wand is een project gefinancierd door Erasmusplus waar deelnemers vanuit Slovenië, Kroatië, Tsjechië, Portugal en Nederland aan deelnemen. BVjong is hiervan de Nederlandse partnerorganisatie.

In het project Magic Wand wordt samen met de partnerorganisaties een internationaal handboek activiteiten voor ambulant jongerenwerkers en straathoekwerkers gemaakt. Daar zijn wij als partners al redelijk ver mee. In de meeting in Labin werd, na ruim een jaar corona-break en alleen online overleg, de tussenstand opgemaakt.

De Magic-wand groep met werkers uit Slovenie, Tsjechie, Croatie, Portugal en Nederland

In de slotmeeting van 6 tot en met 8 oktober in Porto moet de didactische beschrijving van het handboek gereed zijn. Indien mogelijk wordt er ook nog een internationale website ontwikkeld als gemakkelijk te raadplegen naslagwerk met instructievideo’s van de beschreven activiteiten in het handboek.

Bovenal is zo’n internationale meeting heel nuttig, maar daarbij zijn deze internationale projecten ook nog eens heel gezellig en leer je onbewust heel veel over het jongerenwerk in de verschillende landen. Onze conclusie: we doen het nog zo slecht niet in Nederland..

Doe mee en ga ook internationaal!

In de nabije toekomst zullen we nog meer over Magic Wand vertellen, maar ook over andere internationale projecten waar BVjong bij betrokken is. Interesse om ook eens mee te doen met een internationaal project? Neem contact met ons op via info@bvjong.nl.

Nicole van Vonno, Jerrol lashley en Christiaan Verschoor.