Platform JEP maakt podcastreeks over Veerkracht

Op 15 april jongstleden had de videosessie van BVjong/Channel Jongerenwerk het thema veerkracht centraal staan. In deze sessie gaf Femke Kaulingfreks een presentatie over het onderzoek dat zij met pedagoog Stijn Sieckelinck, lector Youth Spot, heeft gedaan.

Aan de hand van het onderzoek Veerkracht is nu een podcastreeks gemaakt in samenwerking met Platform JEP. Hierin gaat Simon Mamahit met verschillende professionals en jongeren in gesprek over het versterken van veerkracht. De eerste aflevering van een half uur gaat over Stichting FORMAAT in Rotterdam. Theaterpedagoog Luc Opdebeeck en acteur en workshopbegeleider Yassine Kacir vertellen hoe zij het theater inzetten om jongeren een stem te geven in de wijk en om zo de situatie in hun wijk te veranderen.

Waar vindt je de podcasts?

Luister naar Platform JEP de podcast aflevering Stichting FORMAAT via SoundCloud of kijk op het YouTube-kanaal.

Verzoek: Platform JEP wil graag weten in hoeverre jullie de podcast zinvol vinden. Als je deze korte vragenlijst wil invullen na afloop van luisteren help je enorm!  Je kan je ook abonneren op de podcast zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste afleveringen.