Videosessie: “Samen sterk. Samen vooruit!”

Wanneer: Donderdag 17 juni 2021 – 11.00 uur -12.00 uur.
Aanmelden: https://jongerenwerk.1sociaaldomein.nl/videosessies

Het afgelopen anderhalf jaar is ondanks – of misschien wel dankzij – de coronacrisis een flinke basis gelegd voor sterk kinderwerk en sterk jongerenwerk. Het harde werk is steeds beter zichtbaar voor partners, in gemeenten én door het Rijk.

Gezamenlijk hebben wij de campagnes #NoShank en #Nogffvolhouden ontwikkeld en de mooie infographic kinderwerk is (samen met NJI) gereed. En heel belangrijk: door de liefst 21(!) videosessies én 6 appgroepen is de onderlinge communicatie tussen kinder- en jongerenwerkers in het land enorm versterkt. BVjong is hierachter een van de drijvende krachten.

Donderdag 17 juni: de laatste videosessie voor de zomer

De laatste videosessie voor de zomer is op donderdag 17 juni. Hierin willen we jouw vereniging voor het kinder- en jongerenwerkers centraal zetten, kijken hoe we samen als werkers de schouders eronder kunnen zetten en hoe we onze samenwerking nog meer kunnen verbeteren.

Er zijn plannen genoeg om het kinder- en jongerenwerk ook na corona verder te ontwikkelen. Denk daarom mee over sterk kinderwerk, sterk jongerenwerk én een sterke BVjong, samen sterk, samen met jou!

Enkele van onze plannen:

  • Zo willen we, als het weer kan na corona, samen met werkers een aantal regionale meetings of praktijkbezoeken organiseren.
  • We zoeken werkers om een werkgroep sterk kinderwerk op te zetten.
  • We zijn bezig met een nieuw competentieprofiel jongerenwerk (en later ook voor kinderwerk).
  • We horen graag ideeën over hoe we de website, communicatie & social media, de ledenwerving voor BVjong en ook het bestuur BVjong kunnen versterken. Jouw hulp is hierbij van harte welkom.
  • We zoeken naar werkers die mee willen denken naar het invullen en uitwerken van de  plannen voor internationale uitwisselingen en projecten tussen werkers in Europa. De eerste reis, na de stop door corona, is zelfs al geweest. Hierover informeren we je binnenkort verder.

In deze videosessie laten we een aantal werkers aan het woord. Zij pleiten voor een sterk kinderwerk, sterk jongerenwerk én een sterk vereniging in BVjong.

De (voorlopige) agenda:

  1. Niko de Groot (BVjong)-  Hoe zetten we als BVjong kinder- en jongerenwerk landelijke steeds meer op de kaart 
  2. Dick Smit en Bianca Boender: het werk van de expert-pool jongerenwerk
  3. kinderwerker:(naam volgt nog)  oproep werkgroep sterk kinderwerk
  4. bestuurslid BVjong (naam volgt nog) – werken binnen bestuur, sociale media, ledenwerving
  5. Jongerenwerker (naam volgt nog): wat heeft BVjong voor mij betekent (video + internationaal)

In de breakout-groepen kan je verder mee denken in een sessie over het kinderwerk of jongerenwerk.

Word lid van BVJONG!

Nog geen lid van BVjong? Geen probleem, deze sessie is volledig vrij toegankelijk. Of; word nu lid van BVjong! Voor slechts 30 euro per jaar ben je al lid en kunnen we samen werken aan het versterken van het kinder- en jongerenwerk.

BVjong Logo