Oproep voor extra aandacht aan kinderwerk, meidenwerk en jongerenwerk op school

Samen met Sociaal Werk Nederland heeft BVjong enkele aanvragen ingediend voor extra landelijke coronagelden. Hiermee kunnen we extra aandacht genereren voor het versterken van het kinder- en jongerenwerk in Nederland. Dit naast de extra coronagelden voor bijvoorbeeld de Zomergames.

Sociaal Werk Nederland en BVjong gaan samen met diverse partners hiervoor het volgende doen:

  • Dialoogsessies kinderwerk: Voor het kinderwerk worden er een dialoogsessies opgezet in drietal gemeenten. Dit om op basis van het onderzoek stand van zaken kinderwerk en infographic-kinderwerk (beide NJI 2021) de positie van het kinderwerk te versterken.
  • Meidenwerk: Hier zal in samenwerking met stichting You!ng met een aantal meidenwerk-praktijken de ’kwetsbare meiden in en na coronatijd in beeld worden gebracht.’’
  • Jongerenwerk en school: hier worden in een drietal regio’s verdiepings sessies gehouden tussen jongeren en onderwijs. Meer specifiek tussen jongerenwerk binnen specifiek het speciaal onderwijs én het MBO-onderwijs.

Later dit jaar volgt over deze drie trajecten meer informatie per traject. Heb je interesse in één van de drie trajecten? Stuur dan een mail naar info@bvong.nl.

Word lid van BVjong!

BVjong streeft ernaar om het kinder- en jongerenwerk in Nederland te versterken. Dit kunnen we niet zonder jouw hulp. Voor 30 euro per jaar ben je al lid van de beroepsvereniging voor kinder- en jongerenwerkers. Geef je op en word nu lid!

BVjong Logo