Jongerenwerk = Toekomst!

Kom op dinsdag 25 april naar de Dag van het Jongerenwerk 2017

Op 25 april 2017 wordt de landelijke Dag van het Jongerenwerk georganiseerd op de Hogeschool van Amsterdam. Deze dag wordt georganiseerd door het lectoraat Youth Spot, BV Jong, het Nederlands Jeugdinstituut, Movisie, Sociaal Werk Nederland en Verdiwel. Met ondersteuning van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, directie Jeugd.

De Dag van het Jongerenwerk 2017 is een werk- en uitwisselingsbijeenkomst van, voor en door 250 uitvoerend jongerenwerkers uit heel Nederland. Het centrale thema van de dag is Verbinding; de jongerenwerker als verbinding naar de jongeren in de wijk; als verbinding naar netwerkpartners als de wijkagent, het sociale wijkteam of school of werk. En uiteraard het versterken van de verbinding tussen de jongerenwerkers onderling. Houd je van verrassende ontmoetingen en pittige discussies? Zorg dan dat je erbij bent op 25 april! Het belooft een bijzondere dag te worden vol bruisende activiteiten en kruisbestuivingen. Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe kennis en informatie, maar houdt er ook waardevolle netwerkcontacten aan over. Laat je inspireren!

De dag vindt plaats op dinsdag 25 april 2017 van 10.00 tot 17.00 uur bij de Hogeschool van Amsterdam, locatie Wibauthuis. De kosten zijn €95,00 per persoon (en voor studenten €50,00, met een maximum van 30 studentaanmeldingen). Informeer bij je werkgever naar inzet van het scholings- of loopbaanbudget.

Programma
Er is een interactief programma met twee centrale lezingen, waaronder een door Dr. Judith Metz, Lector Youth Spot-Jongerenwerk. Daarnaast is er de keuze uit maar liefst 24(!)verschillende workshops. Workshops rond de thema’s, participatie, kwetsbare jeugd, veiligheid, professionaliteit en effectiviteit. Alle workshops dragen de kracht van het jongerenwerk uit en zijn voor en door jongerenwerkers.

Bekijk ook het Facebook-evenement en check voor meer informatie en aanmelden tot 14 april 2017: DagvanhetJongerenwerk2017.nl.

Deze dag is de eerste van twee bijeenkomsten in 2017. In het najaar volgt in Den Bosch een bijeenkomst over jongerenwerk voor onder meer vertegenwoordigers van gemeenten. Meer informatie hierover volgt.

Schermafbeelding 2017-03-03 om 22.03.55

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.