Lancering Handboek Verbeter Jongerenwerk!

Bram Van Dijk & Niek Fransen hebben een prachtig handboek geschreven met als thema Jongerenwerk! Dit persbericht willen wij jullie niet onthouden…

LANCERING HANDBOEK VERBETER JONGERENWERK
Dinsdag 15 mei verscheen het Handboek Verbeter Jongerenwerk. In dit interactieve en modulaire product wordt uitgelegd wat kwaliteitsontwikkeling inhoudt en hoe jongerenwerkorganisaties daar op systematische wijze vorm aan kunnen geven. Samenwerking met jongeren (als gebruikers van het jongerenwerk) en gemeenten (als belangrijkste financiers) is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Om de toepassing in de praktijk te bevorderen wordt gebruik gemaakt van oefenstof en goede voorbeelden uit Nederland, Zweden en Finland.

Het handboek is opgesteld in opdracht van de Directie Jeugdbeleid van het Ministerie van VWS en een Nederlandse versie van het handboek Improving Youth Work dat is samengesteld in opdracht van de EU. Deze Nederlandse versie is ontwikkeld door DSP-groep in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, Sociaal Werk Nederland, You!NG, BVJong, en verschillende Nederlandse jongerenwerkorganisaties.

Download hier het Handboek Verbeter Jongerenwerk

Voor de contactgegevens van beide auteurs kunt u ons een privébericht sturen of hun website bezoeken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.